Konfigurera e-postlänkar för webbmail istället för POP3 i din webbläsare!

I windows XP fungerar det på följande sätt: (För Windows 7 och Windows Vista, klicka här)

För Microsoft Internet Explorer: Starta kontrollpanelen och välj Egenskaper för Internet. Under fliken program kan du hitta de registrerade e-posttjänster du har. Välj den webbmailstjänst du önskar under alternativen för e-post och verkställ.

För Mozilla Firefox: I verktygsmenyn, välj Inställningar. I dialogrutan, välj funktionen Program. Skrolla ner rutan Typ av innehåll tills du hittar mailto:. Där väljer du vad som skall hända när du trycker på en e-postlänk. Inställningar finns i den orange knappen upptill vänster om du kör senaste Firefoxversionerna.

I Windows Vista och Windows 7 är det inte lika enkelt. Du behöver skriva till registret!

Använder du Firefox, kan du fortfarande sätta associationen i programmet, tämligen enkelt om du kör Gmail eller Yahoo-mail.

Kör du med Explorer så måste du ställa om i Windows och till skillnad från med Windows XP finns det ingen inställning i kontrollpanelen i Windows 7. Du måste ändra i registret!

Det är inte alldeles enkelt om man inte vet precis vad man sysslar med och man kan åstadkomma mycket elände genom att göra fel! Det är sannolikt bättre att skaffa ett litet program som gör detta åt en. Jag har testat GmailDefaultMaker, som kan ställa in mailassociationen i din burk när du klickar på en maillänk till Gmail, Yahoo, AOL, and Hotmail.

Du kan hämta programmet på nätet här.

Observera! Vulcan Riders Sweden lämnar inga garantier eller support på programmet eller på ett lyckat resultat! Jag har testat det och det funkade det utmärkt. Programmet går också att avinstallera. Men, men... inga garantier!

Senast uppdaterad 2012-01-01 /Adler