Michael Moberg #2855

Michael, född -69, bosatt i Hillerstorp, mitt i de mörka småländska skogarna. Kör i dagsläget en lila VN 2000.

Gift med Catharina och har 2 egna barn och 2 bonusbarn i åldersspannet 17-22 år.

Dessutom bor vår lilla bäbis i vårt hus, hunden Malte.

Innan jag valdes till President och hade fritid ;-), så fördelades den på familjen, hojåkning, fiske, husvagnen och badande i min älskade vedeldade terasspool.

Under arbetstid arbetar jag med fastigheter.

Ser med stolthet fram att få representera denna eminenta förening som President.

 

Skicka e-post till Michael

Klas Nilsson #1245

Jag har haft mc-kort sedan 1983 och sedan 2002 medlem i VRS.

Åker Mean Streak 1600 -07:a sedan 2007 och har inte tröttnat på den ännu. 

Detta är min andra sejour i styrelsen då jag tidigare varit styrelsemedlem i sex år. Har varit DA och RA Göteborg i flera år tidigare. Dessutom har jag varit valberedare några gånger. Det är helt enkelt kul att vara engagerad tycker jag. 

Håller på med lite andra hobbies därimellan såsom sportbilar, skidåkning, segling, cykling, spelar i band mm. Sen ska man ju hinna jobba lite också om det blir lite tid över. 😉 

Vi ses på vägarna!

 

Skicka e-post till Klas

Erik Baeksgaard #8551

 

Hej,

Jag heter Erik och Bor i Ed i Dalsland, köpte min första Kawa 2011 på hösten, en VN 1500 Classic -96.

Tog hojkortet under våren 2012 och idag kör jag en VN 2000 Classic -08.

Jobbar som ambulanssjukvårdare och deltidsbrandman i Ed och på fritiden blir det mycket hoj, på somrarna med olika träffar och turer.

På hösten jagar jag bland annat älg och är det en snöig vinter brukar jag köra snöskoter uppe i Ekshärad där jag är uppvuxen och har en stuga.

Är singel och inga barn.

Tack för ordet och ha de gött alla! 

Skicka e-post till Erik

Susanne Hellfalk #9687

Jag är född 1960, uppvuxen i Malmö och Staffanstorp. Tog mc-kort 1982 och har haft bla en silvervinge och Yamaha XJ 600.

Döm om min förvåning när mannen önskade sig en motorcykel 2015. Jag tyckte det var tråkigt att sitta där bak så jag skaffade en egen och idag kör jag en VN1600 CT. Hon heter Daisy.

Till vardags arbetar jag som samordnare/undersköterska i hemvården. Jag har också varit egen företagare sen 1989 i olika branscher, taxi, textiltryckeri och kroppsbehandlingar.

Jag är utbildad massör, aromaterapeut och personlig livscoach.


Hälsningar, Susanne

Skicka e-post till Susanne

Ali Nafar #9528

Jag föddes 1961 i Theran, Iran där jag även växte upp. 1985 kom jag så till Sverige och nu bor jag i Agnesberg norr om Göteborg.

Jag är en glad och god kille i sina bästa år!
Tiden utanför jobbet har jag helt och hållet för mig själv eftersom jag är skild och barnen är utflugna.

Förutom mitt engagemang i VRS är jag även aktiv i BMM, Bikers Mot Mobbning, och det som kan göra mig riktigt irriterad är mobbning i alla dess former.

När jag inte åker hoj så är jag i trädgården, läser, målar, cyklar eller åker båt.

Jag tycker det är väldigt kul att vara medlem i VRS. Och vi kommer att ha många trevliga mil och minnen tillsammans.
Har du vägarna förbi så finns här alltid kaffe och en glad min.

 

Skicka e-post till Ali

Kent Holt #10380

Kent Holt heter jag, men kallas emellanåt för ”Holten” om det finns fler Kent i sällskapet (speciellt i mitt dagliga arbete).

Jag är en 50+are som började köra hoj i FMCK och sladdade runt med de gamla Javamaskinerna, bytte lite intressen, men tog upp hojåkandet mer på allvar i senare år. Körde touringhoj fram till 2016 då jag köpte mig en Vulcan 1500 SE då jag behövde byta körställning (sträcka ut mina ben) och gick då med i VRS. Kör idag en 1600CT -06 då customhojarna faller mig väl i smaken.

Till vardags jobbar jag inom Försvarsmakten där jag är dressyrchef på Hundtjänstenheten och ansvarar för att den dressyr som läggs på sökhundar/patrullhundar är den rätta. Jag är ingen linslus, så jag har haft svårt att hitta något foto på mig själv (aldrig tagit någon ”selfie”), så detta får duga hoppas jag.

Fritiden ägnar jag mig till gården hemma med skog och djur, jakt/skytte och mina fågelhundar samt naturligtvis sköna mc-turer. Som ny DA i Västmanland hoppas jag kunna tillföra träffar och turer och förhoppningsvis öka engagemanget att åka hoj tillsammans. Jag har ett motto som jag tycker är bra ”Det blir vad vi tillsammans gör det till”, gemenskap och ”vikänsla”. Har ni frågor och/eller förslag på turer mm, så är det bara att dra iväg ett mail.

Väl mött på vägarna!

 

Skicka e-post till Kent

Kicki Essmann #7513

Hej, Kicki Essmann, en glad 62:a, född och uppväxt i Wolfenbüttel i Tyskland, numera bosatt i Uddevalla. 

Jag tog mitt körkort vid 38-års ålder och började med en Virago 535 i ca tre månader, fortsatte med en Shaddow 600 ungefär lika länge och köpte sedan min Vn 1600 Classic på mc mässan. Vi har hängt ihop sedan dess, och  den kommer vara kvar så länge jag kör.

Jag jobbar på behandlingshem med pojkar, i åldrarna från 16-21.

På fritiden gillar jag bland mycket annat att baka och laga mat. 

Skicka e-post till – Kicki

Bosse Johansson #2448

Hej,

Bosse Johansson en stolt -64 som bor strax utanför Ystad. Flyttade ner till Skåne från Växjö 2013. Tog mitt hojkort 2003, dagen efter uppkörningen köpte jag min första Kawa en VN1500.

I Småland var jag DA och sedan RA. Ansvarar även för VRS Sydsläp.

När jag inte håller på och renoverar gården jag bor på kör jag idag en 1700 Voyager som jag köpte 2009.

Det blir en del bilresande om dagarna i mitt jobb som utesäljare inom belysning.

Kör lugnt så ses vi ute på vägarna.

Skicka e-post till – Bosse

Pia Åström #7090

Hej på er!

Pia heter jag och är av den fina årgången -66. Bosatt i en lägenhet nära centrala Sundsvall och arbetar i Sundsvall på Migrationsverket sedan 2010.

Har tre barn, Frida och Lina och Andre´ födda -86 -91 och -99. Och är även mormor till två underbara barnbarn, Alice och Elton.

På min fritid umgås jag mycket och gärna med familj och vänner, hittar gärna på spontana tokerier, reser gärna, och lägger mycket tid på och i min stuga året runt.

Vintertid då hojen är undanpackad så tillbringar jag gärna fritiden i stallet med nån häst, utförsåkning, ut på skoter o grilla en korv eller hittar på nåt annat skoj.

Under sommaren och hojsäsongen är det min Prins, en VN 1700 Classic som får all min tid och uppmärksamhet. Det är det käraste jag har (näst efter barn o barnbarn kanske jag ska tillägga J )

Det finns nog ingen känsla så härlig som att packa hojen och ge sig iväg, på kortare eller längre turer, träffa goda vänner och umgås och ta tillvara allt det fina som hojen och vännerna i VRS ger.

Jag har gärna ett aktivt hojliv året runt, både under hojsäsongen men även före och efter, det finns mycket roligt att hitta på gemensamt även under den mörkare och kallare delen av året eller hur.

Jag har varit medlem i VRS sedan 2009, DA i Sundsvall 2012-2017, RA Norrland 2017-2021.

Nu överlämnar jag RA Norrland till min son André, som tog sitt hojkort nu i somras och för honom fanns inget annat alternativ än en Vulcanhoj, vilket jag är stolt och glad över.

Jag går nu åter in som DA Sundsvall, och hoppas på ett gott samarbete med de andra DA på Norrlands regionen (där jag även önskar att vi skall bli fler DA så vi täcker det stora Norrland) och med övriga DA i vårt avlånga land.

Jag sitter nu som ledamot i VRS styrelse efter årsmötet 2021, och har där även ett uppdrag som RA ansvarig. Tackar för förtroendet till detta.

Frågor och funderingar  eller tips på körningar och aktiviteter, så tveka inte att höra av er till mig. Utan er medlemmar i VRS så blir det ju ingenting! Så, nu petar vi i en växel åsså  kör vi!

*An eagle flies because he can, a biker rides…because  she  must!*

Kram på er!  // Pia Åström

* An eagle flies because he can... A biker rides because she must ;) *

 

Skicka e-post till Pia

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners