Region Stockholm/Mälardalen

Regionen omfattar: Stockholms län - Södra Uppland - Västmanland - Nordöstra Sörmland - Åland

Distrikt Åland

Åland är ett självstyrande landskap under Finsk överhöghet.

Vulcan Riders Association har ett Chapter i Finland, men ålänningarna, som ju också har mycket nära relationer med Sverige, har tills vidare valt att tillhöra Vulcan Riders Sweden under Region Stockholm.


Magnus "Mange" Grönberg #9658

Jag är av årgång 1987, biker och medlem i Vulcan Riders Sweden sedan 2015. Det året tog jag mitt körkort och köpte en VN900 Custom ("Kaptenen") som blev min följeslagare till maj 2018 då jag bytte upp mig till min VN2000 ("Amiralen").

Jag blev DA inför säsongen 2017 och tog över efter Classe som RA inför säsongen 2018. Som RA vill jag mest kunna bidra till att andra medlemmar får ut lika mycket glädje som jag har fått genom VRS.

I övrigt så arbetar jag som webbutvecklare och spelar gitarr i dödsmetallorkestern Sodomisery.

 

Skicka e-post till Magnus

Roger Ölin #3621

Jag är en 50+are som tog MC-kort -84 men fru o barn kom ivägen då. Köpte första hojen till 40-års present till mig själv, gick kort därefter med i Vulcan Riders. Började på allvar att delta på körningar/träffar 2008 då jag flyttade från Södertälje till Spånga, där jag fortfarande bor.

Jag jobbar på ett konsultföretag med i första hand besiktningar på järnvägen i Storstockholm/Mälardalen men även resten av landet förekommer.

Tar gärna en "fredagsskvätt" i form av nån skaplig singlemalt eller en god rom, till nån bra fotbollsmatch eller en film.

Hör gärna av er om det är nå't ni undrar över!!

Skicka e-post till Roger

Hans "Hasse" Ivarsson #6528

Jag bor i Arboga och är delägare i ett åkeri och även engagerad i DACA. Vintertid blir det jakt.

jag har en vit 1700 Voyager och har kört hoj sedan 2008.

Jag hoppas att vi kan få igång lite körningar runt Arboga.
Hör gärna av dig om du har idéer eller önskemål!

Skicka e-post till Hasse

Robin "Pipakungen" Josefsson #9838

Ursprungligen är jag från Mora men har flyttat runt och bott på alla möjliga ställen mellan Östersund i norr till Karlsborg i söder men är för närvarande bosatt i Uppsala.

Jag är trafikledare på Gamla Uppsala Buss till yrket men har tidigare jobbat med allt från lokalvårdare till paketbilschaufför och enhetschef.

Jag är 39 år fyllda och har tre härliga ungar på distans och är sambo med min Cecilia.

Mitt mc-kort tog jag 2015 till vansinnig glädje men ägde redan 2008 en Honda CB 650 -81 som renoverades och såldes. Numer har jag en Yamaha XJ-6 2013 som jag tog kortet med och en, i januari inköpt, Vulcan Classic -02.

Jag har alltid gillat customhojar och hela biker-livsstilen och njuter nu fullt ut av att kunna köra båge och vara en biker!

Väl mött på vägarna Vulcanbröder och -systrar!

Skicka e-post till Robin

Kurre Sjöblom #405

Hej alla vulcanvänner!

Jag heter Kurt Sjöblom men kalla mej gärna för Kurre, å har medlemsnummer 405 så jag har varit med i VRS sen år 2000.

Jag har åkt mc sedan år 1956 då jag köpte min första mc en Java 350cc, det var inte så mycket att välja på med lite slantar på den tiden. Den åkte jag på till 1959 då jag åkte till Sverige å jobba. 4 år å 8 månader blev den resan. Tillbaka hem till Åland å nytt jobb inom elbranchen å egen företagare i 30 år fram till pension. Men däremellan var det familj å barn å hus å hem som de brukar bli. Men sen blev de en annan väg, å på den vägen är jag ännu. Träffade en kompis som berättade att han hade en mc som han ville sälja, en Kawasaki 900 Z1 1973 - idag en riktig klassiker! Jag brukar säga att det är det sista jag säljer. Köpte den 1987 å åkte ganska mycket på den. Nu är den ganska stilla å ska plockas ner å sättas i orginalskick.

1997 eller 98 var jag på Mc-mässan i Stockholm å såg en Kawasaki 1500 Classic å då var jag såld. Det tog till våren 2000 då jag hittade en i Göteborg. Den hade gått 350 mil och vi var 16 st som ville ha den, men tokig som jag är så bjöd jag 2000 till å då var saken klar. I vanliga fall så brukar man ju pruta men va gör man inte för den goda sakens skull? Tog en firmabil å en kompis med mig å åkte ner till Göteborg å där stod den å blänkte, det kändes fint. Lastade in pärlan åkte hem till säljaren å fika å sen till Stockholm å Ekerö å Helgi som väntade med mat å öl, efter det en whisky å de var vi nog värda...

På den tiden visste jag inte mycket om VRS men Helgi å jag åkte till Norrtälje på Custom Bike Show å där träffade vi Bengt Alexandersson alias Alex, medlem i VRS å Don Svensson, som då var medlem VRS å dom tyckte att jag skulle bli medlem å varför inte? Vi pratade en del å jag berätta att jag var från Åland å då blev de fart på gubbarna, vi började spåna om träff. Sagt å gjort, det var så den populära Ålandsträffen fick sin början å sen har de rullat på i många år i glada vänners lag. Nu ser jag å Ingvar fram emot årets Ålandsträff å jag är glad över att Ingvar blev DA

Tips och idéer? - Kläm gärna iväg en mail!

Skicka e-post till Kurre

Micke Strandberg #9170

Hej,

 

Jag heter Micke Strandberg. Jag är 54 år, kör VN 1600 CL och bor i Trångsund.

 

Från och med hösten 2018 är jag DA för södra Stockholm."

 

Skicka e-post till Micke

Kent Holt #10380

Kent Holt heter jag, men kallas emellanåt för ”Holten” om det finns fler Kent i sällskapet (speciellt i mitt dagliga arbete).

Jag är en 50+are som började köra hoj i FMCK och sladdade runt med de gamla Javamaskinerna, bytte lite intressen, men tog upp hojåkandet mer på allvar i senare år. Körde touringhoj fram till 2016 då jag köpte mig en Vulcan 1500 SE då jag behövde byta körställning (sträcka ut mina ben) och gick då med i VRS. Kör idag en 1600CT -06 då customhojarna faller mig väl i smaken.

Till vardags jobbar jag inom Försvarsmakten där jag är dressyrchef på Hundtjänstenheten och ansvarar för att den dressyr som läggs på sökhundar/patrullhundar är den rätta. Jag är ingen linslus, så jag har haft svårt att hitta något foto på mig själv (aldrig tagit någon ”selfie”), så detta får duga hoppas jag.

Fritiden ägnar jag mig till gården hemma med skog och djur, jakt/skytte och mina fågelhundar samt naturligtvis sköna mc-turer. Som ny DA i Västmanland hoppas jag kunna tillföra träffar och turer och förhoppningsvis öka engagemanget att åka hoj tillsammans. Jag har ett motto som jag tycker är bra ”Det blir vad vi tillsammans gör det till”, gemenskap och ”vikänsla”. Har ni frågor och/eller förslag på turer mm, så är det bara att dra iväg ett mail.

Väl mött på vägarna!

 

Skicka e-post till Kent

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners