Kurre Sjöblom #405

Hej alla vulcanvänner!

Jag heter Kurt Sjöblom men kalla mej gärna för Kurre, å har medlemsnummer 405 så jag har varit med i VRS sen år 2000.

Jag har åkt mc sedan år 1956 då jag köpte min första mc en Java 350cc, det var inte så mycket att välja på med lite slantar på den tiden. Den åkte jag på till 1959 då jag åkte till Sverige å jobba. 4 år å 8 månader blev den resan. Tillbaka hem till Åland å nytt jobb inom elbranchen å egen företagare i 30 år fram till pension. Men däremellan var det familj å barn å hus å hem som de brukar bli. Men sen blev de en annan väg, å på den vägen är jag ännu. Träffade en kompis som berättade att han hade en mc som han ville sälja, en Kawasaki 900 Z1 1973 - idag en riktig klassiker! Jag brukar säga att det är det sista jag säljer. Köpte den 1987 å åkte ganska mycket på den. Nu är den ganska stilla å ska plockas ner å sättas i orginalskick.

1997 eller 98 var jag på Mc-mässan i Stockholm å såg en Kawasaki 1500 Classic å då var jag såld. Det tog till våren 2000 då jag hittade en i Göteborg. Den hade gått 350 mil och vi var 16 st som ville ha den, men tokig som jag är så bjöd jag 2000 till å då var saken klar. I vanliga fall så brukar man ju pruta men va gör man inte för den goda sakens skull? Tog en firmabil å en kompis med mig å åkte ner till Göteborg å där stod den å blänkte, det kändes fint. Lastade in pärlan åkte hem till säljaren å fika å sen till Stockholm å Ekerö å Helgi som väntade med mat å öl, efter det en whisky å de var vi nog värda...

På den tiden visste jag inte mycket om VRS men Helgi å jag åkte till Norrtälje på Custom Bike Show å där träffade vi Bengt Alexandersson alias Alex, medlem i VRS å Don Svensson, som då var medlem VRS å dom tyckte att jag skulle bli medlem å varför inte? Vi pratade en del å jag berätta att jag var från Åland å då blev de fart på gubbarna, vi började spåna om träff. Sagt å gjort, det var så den populära Ålandsträffen fick sin början å sen har de rullat på i många år i glada vänners lag. Nu ser jag å Ingvar fram emot årets Ålandsträff å jag är glad över att Ingvar blev DA

Tips och idéer? - Kläm gärna iväg en mail!

Skicka e-post till Kurre

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners