Månadsarkiv

2017

Nyheter
1219

Stefan Adler, postumt utnämnd till hedersmedlem i VRS

Efter Stefan Adlers mycket hastiga bortgång under Julhelgen har styrelsen i VRS beslutat att postumt utnämna Stefan till hedersmedlem i Vulcan Riders Sweden. Vi vill på detta sätt visa vår uppskattni... read more..

Nyheter
779

Ni missar inte att anmäla er till VRS legendariska mässfest?

Hej allesammans, Trots alla sorgligheter som drabbat oss så har vi en mässa i Göteborg att se fram mot under sista helgen i januari och inte minst den legendariska mässfesten på lördagen som man inte... read more..

Nyheter
1024

In memorium - Stefan Adler

En stor förgrundsgestalt i VRS finns inte mer. Idag, Annandag Jul, lämnade Stefan Adler oss alla. Stefan lade under många år ner både oändligheter av tid och energi på att få VRS att bli en vänlig, s... read more..

Nyheter
967

Musikhjälpen - BARN ÄR INTE TILL SALU!

Hej allesammans, Vulcan Riders Sweden vill på detta sätt vara med och hjälpa de barn som hanteras oerhört illa som handelsvaror i världen. Bidra gärna med en slant, stor som liten och visa att VRS read more..

Nyheter
1015

Nu är bokningen till Internationella 2018 öppen, missa inte ...

Nu är det dags att planera för nästa sommar, varför inte boka in den 14:e internationella VRA-träffen i Frankrike? Det är i vackra Normandie man valt att hålla den, närmare bestämt i Isigny sur Mer al... read more..

Nyheter
1160

Ny Kawasaki-handlare i Malmö-området, välkommen ProBike!

Efter att Bikeline i Malmö under slutet av november försattes i konkurs så har det varit frågetecken om det skulle bli en ny Kawasaki-handlare i området men nu vet vi, ProBike i Arlöv tar över och b read more..

Nyheter
1045

VRS Riksträff 2018, ”En tradition i nya kläder ..."

Boka redan nu in helgen den 9-12 augusti nästa år för då arrangerar vi vår Riksträff igen! Som många av er vet så gick vi ut med att det var sista året på Tånga Hed detta året eftersom det har blivit... read more..

Nyheter
1043

MC-mässan i Göteborg, ett litet upprop ...

Hej Vulcaner, Det blir ju MC-mässa 2018 i Göteborg och VRS kommer att deltaga med en egen monter, dvs. precis som vanligt. Men för att genomföra detta på ett bra sätt krävs det ju ett antal frivill read more..

Nyheter
1042

Ny DA i Region Östergötland

Nu är det dags att tacka Lotta Engblom för hennes tid som DA i Region Östergötland, istället kommer Ben Blomkvist från Mantorp att axla den rollen och det skall bli spännande att se vad Ben kommer att... read more..

Nyheter
808

Ny DA i Region Syd

Vi tackar Mikael Brorsson för hans tid som DA i Region Syd då han nu har valt att lämna denna roll och vi passar samtidigt på att säga välkommen till Rolf Hellfalk som nu tar över som DA i "Skåne Mitt... read more..

Nyheter
1019

Hojrock 2018, 14-16/6

Den 23/10 börjar bokningen av stugor samt försäljningen av biljetter till Hojrock som går av stapeln i Västervik 14-16 juni 2018.   Bokning av stugor ska göras via telefon eller mail.Bokningstelefon... read more..

Nyheter
1009

Raukträffen, 24-27/5 2018

I år ska vi bo och köra på Gotlands vackraste plats, Fårö for ever. Fårö bjuder på en vacker natur, krokiga vägar, raukar och mycket mer. Vi bor på Fårökursgård, den ligger vackert belägen strax bakom... read more..

Nyheter
1483

Problem att komma åt forum och träffkalendern med mera

Tyvärr har vårt webbhotell problem med bland annat åtkomsten med databaserna. De jobber för fullt med att åtgärda detta. Det innebär dock att vi bland annat inte kommer åt vårat forum och träffkalend... read more..

Nyheter
1192

En förklaring från Rune ...

Hej alla! Kanske läge för en förklaring till mitt avhopp som ordförande i VRS.Det grundar sig i ett illasinnat rykte som fick spridning om att jag i Danmark på Internationella träffen skulle uttalat ... read more..

Nyheter
1138

VRS sponsormärke

Nu är det dags! För vadå kanske ni undrar? Jo, det är dags att påminna alla om VRS sponsormärke. Varför har vi då ett sponsormärke? Som ni vet har vi en av världens lägsta medlemsavgifter, det vill ... read more..

Nyheter
1073

Julbord i Region Syd, välkomna till Lögnäs Gård

Så är det åter dags att börja planera in ett julbord här nere i Region Syd, precis som i fjol blir det på Lögnäs Gård strax söder om Laholm.Vi samlas den 2:e december från kl. 16 och vi sätter oss til... read more..

Nyheter
972

Ny Informationsansvarig

Vi vill tacka Susanne Johansson för hennes tid och det arbete hon lagt ner som Informationsansvarig och samtidigt hälsa Anders Nordh (RA Syd) välkommen till detta uppdrag i Webbgruppen. Hälsningar, ... read more..

Nyheter
926

Rune Sandström avgår som president

2017-09-07 avgick tyvärr vår President Rune Sandström av personliga skäl som Rune vill ska förbli personliga så vänligen respektera det. Jag som Vice President tar över ansvaret till nästa ordinarie å... read more..

Nyheter
952

Styrelseprotokoll från 2017-09-07

Nu finns senaste styrelseprotokollet tillgängligt - under "VRS Föreningsinfo > Protokoll Styrelse". Hälsningar Susanne, Sekreterare... read more..

Nyheter
1053

Senaste styrelseprotokollet, 2017-09-16

Nu finns senaste styrelseprotokollet tillgängligt - under "VRS Föreningsinfo > Protokoll Styrelse". Hälsningar Susanne, Sekreterare... read more..

Resultat 1 - 20 av 20

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners