Månadsarkiv

2018

Nyheter
2132

[Fullbokad] Rauk-träffen 2019, bokningen är öppen!

Fr.o.m. 4/1, träffen fullbokad ... :-) Så var det dags igen för VRS mycket omtyckta träff, Rauk-träffen. Hjärtligt välkomna till vår härliga årliga Rauk träff, vi hamnar återigen på vår norra del, read more..

Nyheter
1194

Ändringar i Profilgruppen

Hej, Vi vill tacka Pia Lander för den tid hon varit med i VRS Profilgrupp, hon väljer nu att lämna sitt uppdrag. Nya medlemmar är Susanne och Rolf Hellfalk, ser fram mot att tillsammans med er forts... read more..

Nyheter
1616

Nu är det dags, bowlingkväll i Syd

    Så var det dags igen för en repris på förra vinterns succé, bowlingkväll i Eslöv den 2/2 2019. Det är begränsat med platser så missa inte att boka i tid. Vi träffas på Eslövs Bowling 17.30, b... read more..

Nyheter
1672

Meny till Mässfesten ...

Här kommer en Meny att välja på till Mässfesten som kommer att äga rum lördagen den 26/1 2019 på Glada Stinsen, Rosenlundsgatan 23, Stockholm Södra bredvid pendelstationen. Vi har bokat för 45 matg read more..

Nyheter
1623

Bokning öppen för 20-årsjubileum, missa inte ...

Invitation to Crossover '19 Joint celebration on this occasion of the 20th birthday of VOCB, VRA UK, VR Sweden & Vulcanier Germany. Together with our friends from Belgium, UK and Sweden we wou read more..

Nyheter
1197

Boka hotell för 20-årsfirandet?

Hej, tänkte bara tipsa er som vill hänga med på Tysklandsfirandet, håll koll här imorgon, fredag den 23/11, 18.00 då vi släpper vi bokningsinfo för hotell i Kyllburg ... Ha det bra, Anders, VRS Info... read more..

Nyheter
1353

Hotell?! Nu kan du boka för MC-mässan ...

Nu kan du boka hotell i samband MC-mässan 2019! Det finns förhandsbokade rum på hotell 2Home Apartments Solna, Råsundavägen 175. Avstånd till Friends Arena 1,7 km, Solna C 1,3 km, Sundbyberg Jvstn 1 ... read more..

Nyheter
2229

Ny Tyg & Prylbutik

Nu har vi, lagom till julhandeln, lanserat vår nya Tyg- & Prylbutik! Här hittar du både många välkända produkter och ett helt nytt sortiment. Du kan nu även köpa flera av plaggen med "Print on read more..

Nyheter
Tage SU Strandell
1139

Alla formulär funkar igen

Formulärfelet är fixat! Nu kan alla formulär skicka e-brev! Det innebär att du åter kan kontakta oss, komma med förslag, göra beställningar och mycket mer. Hälsningar, taggen, webmaster... read more..

Nyheter
1367

Ytterligare en publicist till hemsidan

Hej, då kan vi berätta att vi har ytterligare en publicist som kommer att hjälpa oss med att lägga ut nyheter, material och annat på VRS hemsida. Det är Rolf Hellfalk, också DA i Region Syd, som blivi... read more..

Nyheter
2575

Julbord, Region Syd - Bokningen öppen

Hej, då kan du anmäla dig till Region Syds Julbord, mer info om Julbordet hittar du här. Pris för Julbordet är 595:-/person och önskar man Julbord, övernattning i tvåbäddsrum samt en ordentlig frukos... read more..

Nyheter
1719

VRS 20-årsjubileeum, träff i Tyskland

Hej på er. Nästa år kommer Vulcan Riders Sweden att officiellt fylla 20 år som förening, detta skall naturligtvis firas men vi är inte ensamma. Även Tyskland, Belgien och UK firar så varför inte göra... read more..

Nyheter
927

Region Syd, höstmiddag inställd

Hej på er,   Jag måste tyvärr meddela att årets höstmiddag i Region Syd får ställas in p.g.a. för få anmälningar. Ni som redan förskottsbetalt får naturligtvis tillbaka era pengar, kommer under helg... read more..

Nyheter
1050

Ny DA i Region Göteborg

Hej, Då vill vi önska ytterligare en ny DA välkommen i Region Göteborg, denna gång är det Lasse Christensen som hoppas in i distriktet Bohuslän, skall bli kul att jobba ihop framöver. Hälsningar, U... read more..

Nyheter
1199

Mejlformulär ur funktion

Hej, Vi vet om att mejlformulären för kontakt med VRS inte fungerar som tänkt, vår leverantör felsöker ... Hälsningar, Anders, Info-ansvarig... read more..

Nyheter
978

Ny DA i Region Göteborg

Hej, Jag vill hälsa Klas Mårdh välkommen i funkis-gänget här i Region Göteborg då Klas nu antar utmaningen som DA. Det skall bli jätteroligt att se vad vi kan hitta på framöver. Ha det bra, Ulrich,... read more..

Nyheter
1195

Tack till Rustan och Stefan

Hej, Jag vill tacka Rustan Martinsson och Stefan Ivarsson för all deras hjälp i Region Göteborg under de gångna åren, de har båda valt att lämna sina uppdrag i och med detta säsongsavslut. Ha det read more..

Nyheter
1392

Ny RA i Region Göteborg

Hej, I samband med funktionärsträffen på Cinderella i helgen så lämnade Håkan Wall sin roll som regionansvarig i Göteborgsregionen, som ny RA tillträdde den tidigare DA:n i regionen, Ulrich Christens... read more..

Nyheter
1942

VRA Internationella 2019, Finland

Hej alla, kan vara dags att börja göra lite reklam för VRA:s Internationella träff i Finland 2019 ... För er som inte har riktig koll på var Visulahti (Mikkeli) ligger i förhållande till Sv... read more..

Nyheter
Tage Strandell
6925

Senaste Trådarna i Forumet

Nu har listan "Senaste Trådarna" flyttat hit till forumets första/index-sida! En av orsakerna är att den tidigare funktionen inte fungerar i webbens nya "miljö"! En annan orsak är att den nya modellen... read more..

Nyheter
1585

Kontakt med seriösa firmor?

Hej, Vi undrar om det finns medlemmar som har kontakter med seriösa firmor i vårt avlånga land där det kunde vara intressant med ett samarbets- och/eller rabattavtal för VRS, dvs. firmor som handlar ... read more..

Nyheter
1355

Ny DA i Region Stockholm/Mälardalen

Hej på er. Vi hälsar Micke Strandberg välkommen i funkisgänget som DA för Stockholm Syd. Hälsningar, Mange, RA Stockholm/Mälardalen... read more..

Nyheter
1104

DA-byte i Region Norrland

Hej, vi vill tacka Bo "Bobo" Broman för hans tid som DA i regionen och allt han gjort för oss då han nu flyttar ner till södern, nämligen Skåne. Samtidigt vill vi passa på att hälsa vår nya DA Umeå ... read more..

Nyheter
2077

Region Syd, Julbord

Hej, Den 8/12 är det dags för Region Syds omtyckta Julbord med övernattning för de som så önskar. I år kommer det att avnjutas på anrika Spångens Gästgivaregård mitt i Skåne och alla är självklart read more..

Nyheter
1277

[Inställd] Höstmiddag, Region Syd fredagen den 9/11

Hej alla, Nu är det dags för Region Syds höstmiddag, självklart är alla VRS:are välkomna oavsett var man är ifrån. Boka fredagen den 9/11 för en trevlig kväll med god mat och dryck i goda VRS-vänners... read more..

Nyheter
1276

Underhållsarbete! Hemsida, forum och galleri stängda 16-18/10

Hej, Från midnatt, natten till den 16 till sen kväll den 18/10 kommer det att utföras ett större uppdateringsarbete med VRS hemsida, forum och galleri.   Hälsningar, Anders och Taggen,Info- read more..

Nyheter
1255

DA-förändring i Stockholm/Mälardalen

Hej alla, Jag vill rikta ett stort tack för allt jobb och engagemang till både Krister Andersson och Mathias "Musti" Abrahamsson som båda valt att lämna sina uppdrag som DA inom regionen. Ha det bra... read more..

Nyheter
1112

Ny RA i Region Skaraborg

Hej allesammans, Såhär några dagar in på det nya året är det dags att hälsa en ny RA välkommen i gänget! Det är förra DA:n i Falköping, Ulf Björling, som tar över efter Rolf Gustafsson som valt att t... read more..

Resultat 1 - 28 av 28

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners