Månadsarkiv

2019

Nyheter
676

Nu hälsar vi nya DA välkomna i Stockholm/Mälardalen

  Välkomna vill vi alla säga till våra två nya DA i Västeråstrakten, det är Tommy Palmaer som axlar DA-rollen för Västerås Norr och Tomas Engström som gör detsamma för Västerås Öst. Välkomna till read more..

Nyheter
696

DA-ändring i Region Göteborg

Hej,  Så har det blivit dags att säga stort tack till Göran Eklund för många goa år som DA i Region Göteborg när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom VRS, vi ses på vägarna. Hälsningar, Ulri read more..

Nyheter
1172

Norgetur till sommaren?

Hej,  Du missar väl inte Kent Holts planering av Norgetur inför sommaren 2020? Vill du hänga med? Mer finns att läsa på vårt forum under Region Stockholm/Mälardalen eller på Facebook. Hälsningar, ... read more..

Huvudnyhet
1659

[INSTÄLLD] Bokningen till Internationella 2020 är öppen!

Internationella 2020 i Tjeckien är inställd. Internationella 2020 i Tjeckien är inställd. Hej, då kan du boka Internationella 2020, bokningen är öppen. Du hittar länken här ... Ha det bra, vi se... read more..

Nyheter
846

Ge bort ett Sponsormärke i julklapp?

  Hej på er, snart är det Jul och då är frågan, vad vill en sann Vulcanist ha tror ni? Jo, det bästa du kan ge bort är ett Sponsormärke!!! Du hittar det enkelt via hemsidan under Butiken. Beställ r... read more..

Huvudnyhet
1397

Dags att boka mat till mässfesten ...

  Hej, och välkommen till en fantastisk och oförglömlig mässfest den 25/1 med Vulcan Riders Sweden och Yamaha Custom Club på Irish Embassy Pub i Göteborg! Detta är fram för allt viktigt för dig som ... read more..

Nyheter
621

VRS reselotteri på is ...

Hej, På grund av sviktande intresse har VRS valt att lägga reselotteriet på is så att säga, vi återkommer om det skulle tas upp igen. Ha det bra, vi ses. Hälsningar, Anders, Info-ansv.... read more..

Huvudnyhet
994

Nya förändringar gällande Internationella 2020 ...

Hej igen, Så var det nya ändringar gällande Internationella 2020 ... Nu är man tillbaka på de ursprungliga datumen, 18-21/6, men man har istället bytt plats på träffen. Nya träffstället är Autoca read more..

Huvudnyhet
1052

Ändrade datum för Internationella 2020 ...

Hej, Vulcan Riders Czech Republic och Vulcan Riders Slovak Republic låter hälsa att man varit tvungna att byta träffdatum för nästa års internationella träff i Tjeckien. De nya datumen är 21-24/5, read more..

Nyheter
1116

Julbordstider 2019

Hej, Så går vi åter mot mörkare tider men en sak finns det att se fram mot, våra Julbord ... ;-) Än så länge är följande Julbord öppna för bokningar. Gävleborg/Dalarna 7/12, kolla i VRS forum unde... read more..

Huvudnyhet
1412

[Ändrad 23/11) MC-mässan 2020, bokning av hotell

Var? Så är det dags att fundera på bokning av hotell inför MC-mässan i Göteborg 2020 ... Gamla City Hotell som vi brukade använda förr i tiden har nu bytt ägare, heter numera Hotell Göta Avenyn, o read more..

Nyheter
928

DA-förändring i Region Syd

Hej, Vår DA i Södra Halland och Skåne NV, Jörgen Carlberg, har valt att lämna sitt uppdrag som DA då han köpt hoj av annat märke och har sin Vulcan ute till försäljning. Jag tycker vi alla skall tack... read more..

Nyheter
722

DA-förändring i Stockholm/Mälardalen

Hej, vi vill gärna tacka Roger Ölin för all hjälp som DA genom åren när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom regionen. Roger har varit DA under tre RA och gjort det med bravur! Stort tack! Man... read more..

Nyheter
821

Förändring i VRS Styrelse

Vi vill tacka Stefan Isaksson för den korta tid som blev då han nu valt att lämna sitt uppdrag i VRS av personliga skäl. Ha det bra och sköna sensommarhälsningar, Er Prez, Michael... read more..

Nyheter
857

Ny DA i Region Gävle/Dalarna

Hej, Då vill jag hälsa vår nya DA NÖ Uppland välkommen till funkisgänget, Patrick Gothliander. Mer info om honom hittar ni under vår regionsida. Ha det gott, vi ses. Hälsningar, Mikael, RA Gävle/D... read more..

Nyheter
892

Lite RA- och DA-förändringar ...

(Redigerad 28.08.2019) Hej, Så har vi haft lite förändringar bland funktionärer över sommaren ... Region Gävle/Dalarna Roger "Rogga" Orsén har valt att lämna sitt uppdrag som RA i Region Gävle/D read more..

Nyheter
1333

Hindseträffen 2019, 6-8 september

Hej, vi hade trevligt 2017, ännu trevligare 2018 så vi kör i år igen och hoppas på all time best 2019. Så VRS Småland har äran att inbjuda er att vara med på Hindseträffa 2019, den 6:e till 8:de Se read more..

Nyheter
1406

Norrköpingsträffen 6-8 september

Hej, Välkommen till Norrköpingsträffen den 6-8 september, vi kommer att vara på Stora Skogsgården i Simonstorp. Det ligger mellan Norrköping och Katrineholm, GPS-koordinater är N6517487, Ö565150. read more..

Nyheter
1464

Ni missar väl inte Sensommarträffen, Barnens Ö, 2019

Välkommen på till Sensommarträffen 2019 som även i år arrangeras på Barnens Ö i Roslagen av Vulcan Riders Sweden region Stockholm/Mälardalen. Träffen äger rum den 7-8 september. Övernattning kommer read more..

Nyheter
907

Vulcan Riders Danmark, National rally 2019

Hej, Du missar väl inte våra danska vänners nationella träff som vi i VRS självklart är välkomna att delta i? Mer info hittar du på Fajsbook eller på deras hemsida. Ha det bra, Anders   ... read more..

Nyheter
750

Tjernobylbarnen den 8/7, 25:e året ...

Hej, Nu är det åter dags för Tjernobylkörning, i år är det dessutom 25-års jubileum. Även i år så skall MCK Snapphanen ordna så att Tjernobylbarnen skall få åka motorcykel och medlemmar i VRS bruka read more..

Nyheter
921

En ny tanke, så att säga ...

Hej, för dig som vill läsa och kanske också se inspelningen från 20-årsjubiléet där Lasse Lähnn på Riksträffen pratar om historien bakom VRA och Vulcan Riders Sweden, välkomna till Tanken (ni hittar read more..

Nyheter
1149

Välkomna till Gotland, 2-4/8 2019

Hejsan, VRS är lite speciellt inbjudna till en allmän träff på Gotland av vår Gunilla och vår Ingvar på ön ... Den 2-4/8 är du välkommen till Väte Idrottsänge på Gotland, skylt finns vid infarten f read more..

Nyheter
700

Vinnare i Gotlandslotteriet

Stort grattis till vinsten i Gotlandslotteriet säger vi till Christina Swartz, VRS #7980. Hälsningar, Uffe Thurgren, yttre skärgården read more..

Nyheter
1089

Valberedningens förslag inför årsmötet 2019

Hej, här presenteras valberedningens förslag inför årsmötet på Tånga Hed.   Till Ordförande/President # 2855 Michael Moberg, Hillerstorp, Småland - Omval Till ordinarie ledamöter på 2 år # 507 St... read more..

Nyheter
1022

Årsmöte 2019, dagordning

Hej alla, Här kommer en länk till dagordningen inför årsmötet på Riksträffen 29/6 kl. 9.00. var isNS = (navigator.appName == "Netscape") ? 1 : 0; if(... read more..

Nyheter
1084

Årsmöte 2019, kallelse

Hej, Härmed kallas du till Vulcan Riders Swedens årsmöte 2019. Vi samlas i samband med Riksträffen på Tånga Hed lördagen den 29/6 kl. 09.00, exakt lokal meddelas senare. Varmt välkomna, Styrelse read more..

Nyheter
842

Ny DA i Region Småland

Hej, då var det dags med en ny DA i Region Småland, vi hälsar alla Dennis Kristensen välkommen till funkis.gänget och hoppas på att han skall trivas i sin nya roll. Du hittar mer om Dennis här. Välko... read more..

Nyheter
707

Vi tackar RA Småland ...

Hej, Då Erik Olsson, vår RA i Småland, valt att flytta ur regionen så får vi tacka honom för hans insatser och det jobb han lagt ner för VRS räkning då han nu styr sin hoj på vägarna lite mer nordväs... read more..

Nyheter
817

Motioner till VRS årsmöte?

Hej, Vill du skicka in en eller flera motioner inför VRS årsmöte? Då skall du inte vänta, senast 30 dagar innan årsmötet måste de vara VRS styrelse tillhanda, det innebär den 30/5. Du kan skicka read more..

Resultat 1 - 30 av 63

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners