Månadsarkiv

2020

Huvudnyhet
Anders Nordh
138

Internationella 2020 i Tjeckien är inställd!

Hej alla Vulcaner. Jag har det tråkiga beskedet att ge er, Internationella träffen i Tjeckien är tyvärr inställd. Det kommer inte att gå att genomföra den på grund av Covid-19. Ni som har betalt tr... read more..

Nyheter
Anders Nordh
88

Familjedag i Ängelholm 19/4 inställd ... :-(

Hej på dig, Det är oerhört tråkigt att behöva ställa in träffar och andra event men såhär i Corona-tider är det inget annat vi kan göra. Familjedagen i Ängelholm får vi skjuta på framtiden ... Häls... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
572

Att tänka på i Corona-tider

Hej alla åksugna Vulcaner. I dessa Coronatider så får vi tänka till en extra gång när vi träffar folk och är ute på körning. Var och en har ett egenansvar och det hoppas jag att ni följer, både för ... read more..

Nyheter
Anders Nordh
145

[INSTÄLLD] Gävle-Dala håller uppstartsträff ...

INSTÄLLD! På grund av rådande omständigheter med Corona-virus känner vi oss tyvärr tvingade att ställa in denna uppstartsträff. Vi återkommer då det lugnat ner sig lite. Hälsningar, Micke, RA Gävl... read more..

Nyheter
Anders Nordh
141

Ny DA i Region Göteborg

Hej på er, I Region Göteborg har vi en ny DA inför säsongen, vi hälsar Roger Persson välkommen! Hälsningar, Ulrich, RA Göteborg... read more..

Nyheter
Anders Nordh
333

Ny DA i Region Syd

Hej, Jag vill bara hälsa Kim Caspersen välkommen som ny DA i Region Syd, skall bli kul att se vad han kan hitta på här nere. Välkommen i funkisgänget! Du hittar oss alla på Region Syds sida. Hälsn... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
349

Ulfs begravning, den 21/2

Hej, För alla som inte var med när vår Vicepresidet och vän, Ulf Thurgren, begravdes så kommer här ett par bilder. Vi saknar dig Uffa ...  ... read more..

Nyheter
Anders Nordh
283

[INSTÄLLD] Region Syd, Vårmiddag den 1/5

Detta event är inställt till följd av Coronaviruset och risk för spridning ... Detta event är inställt till följd av Coronaviruset och risk för spridning ... Hej på er, då var det dags för Region ... read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
575

In memoriam ... (uppdaterad 2020-02-05)

Det är med sorg i hjärtat som vi får meddela att vår vän och vicepresident Ulf "Uffe" Thurgren har lämnat oss idag. Våra tankar går till Uffes närmaste och vi är många som sörjer och saknaden är stor... read more..

Nyheter
Anders Nordh
170

DA-förändring i region Småland

Hej, vi vill gärna tacka Stefan Molin för all hjälp som DA genom åren när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom regionen. Framförallt med körningar, men också för arbetet i samband med Hindseträ read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
1072

VRS och YCC, samarbete över alla gränser :-)

  Hej alla glada Vulcaner, hoppas allt är bra. Tillhör du en av dom som undrar över att Yamaha Custom Club:s logga syns allt mer tillsammans med VRS-loggan, inte minst här på hemsidan och att olik read more..

Nyheter
Anders Nordh
201

Ny RA i Region Småland

Hej, Från och med nu har Region Småland en RA igen! :-) Vi välkomnar den tidigare DA:n i regionen, Dennis Kristensen, till den nya posten. Välkommen! Hälsningar, Ulf och Gunilla, Styrelsen read more..

Nyheter
Anders Nordh
673

[INSTÄLLD] Raukträffen 2020 ...

Uppdatering 2020-01-14 Träffen är tyvärr inställd ... :-(   Så var det dags att boka den populära Rauk-träffen! Nytt för i år är att vi äntligen lyckats hitta en lovande plats på södra Gotland, read more..

Huvudnyhet
Anders Nordh
223

Mässan, pubkväll fredagen den 24/1

Hej alla glada mässbesökare som är i Göteborg på fredagen. I källaren på samma hus som vårt mässhotell ligger, alltså på Lorensbergsgatan 6, finns det en PUB som heter SOCIAL Beer & Winebar. Ni h... read more..

Nyheter
Anders Nordh
527

Bowlingkväll i Region Syd den 7/3

Hej, Så var det dags för vårens bowlingkväll på Eslövs Bowling, lördagen den 7/3. I år kommer även Yamaha Custom Club att vara medbjudna som en del av det samarbete vi kommer att se mer av framöve read more..

Nyheter
Anders Nordh
99

Söndagsmiddag i Region Syd den 19/1

Hej, Vad sägs om att komma och äta middag tillsammans i Ängelholm söndagen den 19/1, kan vi rent av få se vänner från andra regioner? :-) Vi träffas på Restaurang Eld & Vin kl. 14.00, var och read more..

Resultat 1 - 16 av 16

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners