Månadsarkiv

2020

Nyheter
Rolf Hellfalk
1778

Sydträffen 2021 (Fullbokad)

 Träffen äger rum den 21-23 Maj 2021 på Klåveröds vandrarhem belägen söder om Ljungbyhed. Vi kör igång från klockan 14 på fredagen och lämnar söndag innan 11. Vill du köra med på vår Ride-out lörd read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
616

Ny DA i Sala, Region Västmanland

Då hälsar vi Kent Holt välkommen som DA i Region Västmanland read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
611

Ny RA i Region Västmanland

Hej på er, då välkomnar vi Tommy Palmaer som RA i Region Västmanland.  read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
745

Västmanland tillbaka som egen Region

Region Stockholm/Mälardalen har nu blivit Region Stockholm och Region Västmanland. Tommy Palmaer blir ny RA i Region Västmanland med Kent Holt som DA Sala och Fredrik Håberget som DA Västerås.   read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
752

Ny DA i Västerås, Region Västmanland

Hej, Då vill vi önska Fredrik Håberget välkommen som ny DA i Region Västmanland.  Han kommer att jobba i distriktet Västerås. read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
583

Nyheter
Rolf Hellfalk
442

DA-förändring i Region Stockholm

Hej,  Så har Hasse Ivarsson också valt att lämna sitt uppdrag som DA i Region Stockholm och vi tackar för din tid. Vi ses på vägarna. read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
613

DA-förändring Region Stockholm

Hej,  Så har det blivit dags att säga stort tack till Tomas Engström för sin tid som DA i Region Stockholm när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom VRS, vi ses på vägarna. read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
384

DA-förändring i Region Göteborg

Hej,  Så har det även blivit dags att säga stort tack till Leif Ericsson för många goa år som DA i Region Göteborg när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom VRS, vi ses på vägarna. Hälsningar, read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
560

DA-ändring Region Göteborg

Hej,  Så har det blivit dags att säga stort tack till Klaus Möhrpahl för många goa år som DA i Region Göteborg när han nu väljer att lämna sitt uppdrag inom VRS, vi ses på vägarna. Hälsningar, Ul read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
594

Ny DA i Region Göteborg

Hej, Då vill vi önska Patrik Carlsson välkommen som ny DA i Region Göteborg. Han kommer att jobba i distriktet Norra Bohuslän. Hälsningar, Ulrich, RA Göteborg read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
923

In memoriam...

Det är med stor saknad som jag får meddela, att min DA Värmland Peter Erlingson har somnat in. Fick beskedet igår Onsdag 25/11 från Peters bror. Våra tankar går till hans anhöriga. Mvh/Sune RA V read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
2728

Ledordspatch

Gå vidare till shopen read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
1017

Året som inte blev

VRS har som ni vet haft det tufft under året med alla inställda träffar och det är första gången som Riksträffen tvingats ställa in, därför har styrelsen valt att ta fram en t-shirt som speglar vår read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
958

Bowling Syd 7/11

Vad sägs om en bowlingkväll på Eslövs Bowling, lördagen den 7/11? Vi träffas klockan 17:00 så vi hinner prova ut skor och snacka med alla kompisar, hinna med att fylla på vätska och prata mer med k read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
1147

In memoriam...

Det är med sorg i hjärtat som vi får meddela att vår vän Jonas Pilkrona förolyckats i en olycka. Våra tankar går till Jonas familj och vänner. /Michael Moberg President och alla dina vänner inom VRS read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
990

Flying Eagle säljer ut Vulcan allvädersjacka

Hej! Hoppas att allt är bra med er. Vi tänkt bara meddela er att vi tänkt sälja ut alla våra Vulcan-jackor nu. Nu kostar jackorna endast 700:- Ordinarie pris är 1700:- Här är länken till jackorna dä read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
642

Ny DA i Region Syd

Hej, hoppas allt är bra. Jag vill gärna hälsa vår nya DA Syd välkommen, Daniel Knast som kommer att hjälpa oss på Österlen och östra delen av Skåne. Mer info om Daniel hittar du här. Ha det bra, read more..

Nyheter
Rolf Hellfalk
641

Ny DA i Region Syd

Hej, hoppas allt är bra. Jag vill gärna passa på att hälsa vår nya DA välkommen, Kenneth Borg från Lund kommer nu att hjälpa oss i sydvästra Skåne. Mer info om Kenneth hittar du här. Ha det bra, read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
1568

Internationella Spanien 2021 - INSTÄLLD

Hello Sailor! We are truly sorry to inform you that the International Vulcan Rally for 2021 has been canceled. Due to COVID-19, the Government has decreed that no event can be held that brings toge read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
692

Ny Vicepresident

Hej, då har vår nya Vicepresident valts, vi hälsar Bo "Bosse" Johansson välkommen tillbaka i funkisgänget och hoppas att han skall trivas i sin nya roll. Välkommen!   Hälsningar, Rolf info-ansvar read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
720

Ny infoansvarig för VRS

Hej! Jag axlar nu uppgiften som infoansvarig. Mvh Rolf Hellfalk VRS RA Syd read more..

Huvudnyhet
Rolf Hellfalk
1521

Information om Riksträffen 2021

Hej. Lite info om Riksträffen 2021.Som du fått info om innan så skulle nästa års Riksträff 2021 gå av stapeln i Borlänge på Romme Alpin sista helgen i augusti. Vi har flyttat den till Västerviks Res... read more..

Huvudnyhet
899

VRS behöver din hjälp som Informationsansvarig ...

  Hej,   Vår informationsansvarige inom föreningen, Anders Nordh, har sålt sin motorcykel och lämnar därmed föreningen efter ett fantastiskt jobb som bland annat infoansvarig. Vi behöver nu någon ... read more..

Nyheter
1168

Ängaträffen 2.0 i Region Syd, 11-13/9

  Ängaträffen 2:0 Skåne, 11-13 september. Hej på er alla glada Vulcaner. Visst har vi saknat alla underbara träffar som vi normalt matas med under ett normalt år, eller hur? Men vi tänkte att v read more..

Huvudnyhet
724

Dagordning och årsberättelse inför årsmötet 2020

Hej. Här kommer dagordning och årsberättelse inför årsmötet 2020-07-25. Ni som vill ha dessa i pappersform får skriva ut dem och ta med till mötet för vi vill ju alla tänka på miljön och inte slänga... read more..

Nyheter
955

Ny DA i Region Syd

Hej, hoppas allt är bra. Jag vill gärna passa på att hälsa vår nya DA välkommen, Göran Zander från Bjuv kommer nu att hjälpa oss i nordvästra Skåne. Mer info om Göran hittar du här. Ha det bra, v read more..

Huvudnyhet
871

Nyheter från AEC Presidents Meeting 2020

Hej alla Vulcaner. På midsommardagen så satt vi i 3,5h i VRA:s första virtuella meeting på grund av denna Covid-19. Vi diskuterade som vanligt en massa som sker och skall ske inom VRA. Bland annat:... read more..

Nyheter
653

NY DA i Region Skaraborg

Hej,  Då vill jag hälsa vår nya DA i Skaraborg välkommen, Tord Eriksson från Slutarp strax utanför Falköping. Hälsningar, Ulf, RA Skaraborg... read more..

Nyheter
1511

[INSTÄLLD] Brudfjällsträffen, 28-30 aug.

Brudfjällsträffen 2020 är tyvärr inställd till följd av Covid-19 ... De som redan betalt in anmälningsavgift kommer att få denna återbetald.   Brudfjällsträffen 2020 är tyvärr inställd till följd... read more..

Resultat 1 - 30 av 59

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners