Region Syd

Region Syd kallar vi regionen i södra Sverige, som omfattar landskapen Skåne och Blekinge samt södra delen av Halland och så nallar vi lite av södra Småland.

Vi är inte så formalistiska att vi strikt följer landskapsgränserna. Vi ser mer till praktiska förutsättningar, som orter, körvägar och bostadsort för den regionansvarige.


Rolf Hellfalk #9685

Hej!

Jag är född 1955 och uppvuxen i Malmö. Bor nu i Lund tillsammans med Susanne och har varit medlem sedan 2015.

Snart pensionär och all tid i världen att ägna mig åt den nya utmaningen som RA Syd.

Jag är även ledamot i Profilgruppen som är kul då jag och Susanne tidigare haft ett

textiltryckeri i Lund under 10 år.

2015 fick jag en idé om att vi skulle köpa motorcykel. Det är ju inget som jag ångrar och nu sitter vi med varsin. Senaste nyförvärvet blev en vn2000 som jag stormtrivs med.

Jag har varit DA sedan 2018 som verkar ha varit uppskattat och nu kommer nya intressanta utmaningar som är inspirerande.

Du får gärna mejla eller ringa mig om du har förslag, önskningar och ideér för vår förening lokalt.

Det är vi tillsammans som driver föreningen framåt.

Våra planerade körningar läggs ut på Träffkalendern, Forumet och på föreningens Facebook-sida.

Vi ses på våra gemensamma körningar och lokala träffar.

 

Skicka e-post till Rolf

 

 

Lennie Björkman #10195

Jag är född -57 uppvuxen i Helsingborg/Höganäs och bor nu i Grevie strax utanför Båstad med min fru Gisela #10310 som också har motorcykel intresse. Vi har 3 vuxna barn.

Jag har hållit på med travhästar större delen av mitt liv och haft en del gårdar i Nordvästra Skåne. Vi sålde sista gården och hästarna 2010 och då blev det tid till att köra mc.

Har haft mc av olika märken till mars 2017 då jag köpte min första Kawasaki en 1700 Voyager. Blev då också medlem i Vulcan Riders, så jag är ganska ny medlem, men jag har ganska stor erfarenhet av föreningsliv inom idrotten samt att jag jobbat med människor med olika problem i över 30 år.

Jag tycker om utmaningar och DA i Nordvästra Skåne är en sådan.
Hoppas att både gamla och nya vulcaner hjälper mig att driva Vulcan Riders framåt i denna region.
Kom gärna med förslag på körningar samt andra idéer och tankar, som jag tacksamt tar emot på min mail.

Skicka e-post till Lennie

Harry Lindegren #10007

Hej.

Jag har jobbat som yrkeschaufför och säljare i alla tänkbara områden under hela min verksamma karriär. Både min fru och jag har även varit engagerade i föreningsliv under många år.

Jag tog mitt mc-kort -99 men sålde sista hojen 2003. Mitt genuina motorintresse gör ju att man dammsuger populära säljsidor regelbundet. När jag sensommaren 2016 hittade en fin VN1500 så inhandlades den utan fruns vetskap…. När jag lastade av den hemma så fick jag bara en snabb kommentar från frun –”Och var är MIN hoj!?!?!? Sagt o gjort, det vara helt enkelt bara att handla en VN800 till henne (som fö. Inte ens hade körkort). 2 dagar senare så övningskörde vi till Hojrock över dagen. Där såg vi ljuset!!.. Nu är och förblir vi Vulcans 4 ever!

Nu 2 år senare kör jag VN2000, frugan en VN1600 och min stora son en VN1500 CT (o han som BARA skulle följa med pappa o campa på Tånga med sin tjej, men kommer man med fel hoj så är det ju bara att byta)

Hoppas verkligen att vi har en underbar säsong med mycket hojåkande framför oss.

Tveka inte att ringa eller maila om ni har trevliga ideer!

Ride good, ride 4 ever!

 

Skicka e-post till Harry

Kim Caspersen #10421

Jag är född i Ystad 1972 och uppvuxen i Rydsgård (Mellan Ystad och Malmö).

1996 flyttade jag till Malmö, hade inget körkort men bestämde mig -99 att köpa en Ford Mustang, jag har alltid gillat bilar och mc med mycket buller. Så det blev körkort 2 månader senare och några mil senare och året hade blivit 2003, köpte jag en Volvo v40 2,0 T helt ny, den skulle rulla många mil, orginal, kanske nya fälgar, kanske ett nytt avgassystem, jaså man kan chippa dom med 🤔 Det blev en dyr historia. Jag gick med i en bilklubb som hette Nordiska X40 Klubben, för oss som körde volvo s/v40, var träffansvarig i syd under ett år.

Har jobbat inom industrin i hela mitt liv i många olika roller, har även jobbat som brandman. Jag har 3 barn, minsta är född 2016-11. Jag tog mitt mc kort sent, tog det just 2016, första hojen blev en Kawasaki GPZ900R, men där bestämde sig en musfamilj att flytta in i elsystemet. Så maj 2017 köpte jag min Kawasaki Mean streak -03 som jag trivs väldigt bra med.

Jag bor idag i Sjöbo i en liten stuga ute i skogen och trivs bra här.

Fick frågan om att bli DA, inte så mycket jag behövde tänka på, ser mycket fram emot att ta nästa steg in i VRS familjen.

Ses på vägarna och på våra fina träffar ☺️

Kimsan #10421

Skicka e-post till Kim

Göran Zander #9654

Hej. Jag är född 1953 så jag är alltså pensionär. Jag är uppvuxen i Småland och flyttade ner till Skåne och Bjuv 2006 då jag hade träffat min blivande fru Carina.

Jag är ganska ny i mc-världen då jag inte tog mitt mc-kort förrän 2008. Det började med att jag byggde en trike eftersom den kör man på bilkörkort. Efter ett tag tröttnade jag på den och sålde jag den 2008. För dom pengarna tog jag mc-kort och köpte min första hoj.

Det blev en Suzuki 1500. Sedan har jag haft en Kawasaki vn1500 Classic Tourer, ett par Goldwing och nu har jag en Kawasaki vn1700 Voyager.

Jag ser mycket fram emot detta uppdraget och hoppas att alla Vulcaner vill hjälpa mig.

Hör gärna av er med tips och ideer.

 

Mvh

Göran

Skicka e-post till Göran

Kenneth Borg #789

Hej, jag är av årsmodell 54. Är född och uppvuxen i Lund och är gift med Ulla#1346 har 3 barn, 2 barnbarn.

Har jobbat med olika yrken under min karriär som nu är slut. Jag blev medlem år 2001 i VRS familjen och har varit den trogen sedan dess.

Jag köpte min första Vulcan vn800 1999 och har sedan dess haft en vn1500 och 2st vn1700.

1982 flyttade vi till Svedala och bodde där i 17 år, sen tillbaka till Lund där vi bor nu.

Jag skall försöka att axla denna roll. Hör gärna av er om ni har några tips eller idéer

Mvh. Kenneth

Skicka e-post till – Kenneth

 

Daniel Knast #10820

Hejsan.

Simrishamnskille född 1973, bosatt i Simrishamn med min fru Maria # 10821. Vi har två vuxna och utflugna barn. Motorintresset började med en Puch Nevada sen fortsatte jag med Yamaha Xs 400, Kawasaki Zehpyr 750, Yamaha xt 600 ”grussmiskare” som fungerade som väckarklocka i hela Gröstorp. Sen efter många års hojuppehåll så blev vi med en Honda pan European St 1100. Det var då himlen öppnade sig och vi såg ALY för första gången. Så nu har vi ALY Vn 1500 cl och hennes kompis vn 1600 mean streak i garaget. Anledningen till att vi köpte en mc till var att vi var på en mässa och handlade Vulcan kläder när Maria fick frågan vad hon körde! - "jag bara åker svara hon då"! - Du kan inte sitta där bak då ser du bara halva värden, så nu är hon snart färdig med sitt Mc-kort. Hoppas på hjälp och stöd i detta uppdraget av er som är gamla i gamet. Är lyhörd och lyssnar på alla tips och förslag. Hoppas vi ses på vägarna och kör lugnt

Skicka e-post till – Daniel

Viktigt om Din mc-försäkring

Vårt avtal med Bilsport & MC är värt att ta del av!

  • Kolla när din nuvarande försäkring löper ut, om Du inte redan har Bilsport & MC-försäkring.
  • Om Du redan har en Bilsport & MC-försäkring med SMC-rabatt, vill vi att Du även meddelar dem Ditt medlemskap i VRS!
    Ju fler som är registrerade hos dem desto större möjligheter har vi att få bra villkor.

VRS "scrap-book"

Som internetklubb är det lätt att vi missar att spara alla artiklar om klubben som publiceras i landets tidningar.

För att samla vår historia har vi två stora svarta "scrap-books" som vi fyller med mycket olika material.
Men vi behöver din hjälp!

Ta fram din "lilla låda" med sparade artiklar, foton med mera
– kopiera dem och sänd dem till:
Ina Roth, Kolonigatan 27, 262 53 Ängelholm
– eller skicka digital kopia via e-post!

Hälsningar från arkivarien Ina #1317

Vulcan - Var kommer namnet från?

Varför Kawasaki har valt att kalla våra hojar för Vulcan har tidigare inte gått att få reda på. Enligt en artikel tidskriften "Clutch & Chrome Motorcycle Magazine" har Kawasaki emellertid gläntat lite på sina stängda arkivvalv. Läs hela artikeln - Kawasaki History - V Is For Vulcan And V-Twin.

Men namnet har ju en intressant koppling till en av gudarna i antikens romerska rike – Vulcanus – eldens och smideskonstens gud.

Han var son till Jupiter och Juno. Vulcanus hade också rollen som skyddsgud. Vulcanus var gift med gudinnan Venus. Han hade i Rom en urgammal helgedom, det så kallade "Volcanal", på sluttningen av den kapitolinska kullen, och till hans ära firades festen "Volcanalia" den 23 augusti, med circensiska spel under kejsartiden.

Han motsvaras av smidesguden Hefaistos i den grekiska mytologin.

Läs mer om Vulcanus på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia
Läs mer om Hefaistos på Svenska Wikipedia eller Engelska Wikipedia

Avtals- och Sammarbetspartners